DecumAna este poarta care deschide primul Punct Gastronomic Local din județul Sălaj, în localitatea Moigrad, la poalele Castrului Roman de la Porolissum. Dacă în antichitate Porta DecumAna se deschidea pentru a face legătura dintre castrul și amfiteatrul de la Porolissum, în prezent se deschide pentru a-ți pune la încercare papilele gustative, odată ce-i treci pragul.
Ana Maria, gospodina care este gazda acestui punct gastronomic, este de neîntrecut în a pregăti bunătăți cu gust, specifice gastronomiei din Țara Silvaniei, reprezentativă fiind bucătăria romană atât de aromată și diversificată. În gospodăria familiei, care este și producător local de produse apicole, vei avea ocazia să guști din bunătățile gătite în propria gospodărie, cu legume, fructe și produse din producția proprie și de la alți producători sălăjeni. În plus, această experiență îți dă posibilitatea de a sprijini producătorii locali.
Ospățul pregătit la inaugurarea primului punctului gastronomic sălăjean, DecumAna, este dovada că ceea ce veți gusta este autenticul local, pe care nu veți dori să îl ratați: de la renumitele sarmale cu groștior, 😋 pofticioșii cârnați de casă, de fapt trei feluri de cârnați, jumări și pogăcele cu jumări, brânză cu ceapă și ridichi, zacuscă și salată de vinete, la adoratele deserturi, precum prăjitura cu foi din miere, ciurigauă, coșulețe cu silvoiță. Bineînțeles, este o mică parte din minunatele preparate ce vor fi gătite special pentru turiști.
Punctul Gatronomic Local DecumAna este deschis la sfârșit de săptămână. Pentru a obține o rezervare trebuie doar să apelezi numărul de telefon 0762 859 306. Accesați cu încredere pagina de Facebook pentru informații cu meniul ce urmează să fie preparat!
Acum, orice vizită la Complexul Arheologic Porolissum, din Moigrad, musai să includă și o incursiune gastronomică, ca la bunica acasă!