Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău a fost înființat de Primăria Municipiului Zalău, în anul 2015, printr-un proiect cu finanțare europeană, cu scopul de a promova orașul și împrejurimile.
Prin activitățile pe care le desfășurăm promovăm urbea de la poalele Meseșului ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ, centrul istoric al orașului Zalău împreună cu clădirile de patrimoniu, obiectivele turistice și oportunitățile de petrecere a timpului liber.
Turiștilor care ne trec pragul, le oferim informații referitoare la atracțiile turistice locale, regionale sau naționale, în funcție de preferințe, la oferta locală de cazare și masă, precum și date despre ghizi turistici locali, naționali și specializați. Îndrumăm turiștii să includă în timpul pe care îl petrec la noi în oraș și vizitarea meșteșugarilor tradiționali și a producătorilor locali. Printr-o programare prealabilă, unii dintre producători și meșteri populari primesc turiști și sunt dispuși să le arate, în timp real, procesul de producție sau etapele de realizare a unui produs. Este o bucurie pentru noi să consiliem turiștii în privința pregătirii traseelor cu plecare din Zalău, spre diferite obiective din județ. Cu mult drag îi invităm să participe la una din activitățile noastre de succes. Circuitul anotimpurilor este un proiect foarte drag nouă, la care lucrăm de fiecare dată cu mult entuziasm și asta se întâmplă pentru că ne place mult ceea ce facem.
Prin acțiunile noastre concertate ne propunem să contribuim la punerea în valoare a obiectivelor turistice locale, la creșterea vizibilității zonei și la creșterea numărului de turiști care ne vizitează.
Munții Meseș reprezintă locul ideal de petrecere a timpului liber în natură, în liniște, atunci când dorim să evadăm din tumultul orașului. Dar ceea ce au ei mai deosebit de oferit este Limesul Roman. Și, cel puțin o dată pe an, pornim într-o drumeție „Per pedes pe Limes”. Ne bucurăm de răcoarea pădurii, de foșnetul frunzelor, mereu însoțiți de un specialist de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ne întoarcem în timp, pe urmele istoriei romanilor de la Castrul Roman Porolisssum. Drumeția se încheie, de fiecare dată, cu un brunch oferit de un localnic dornic să ne încânte papilele gustative cu bunătăți din gospodăria proprie.
Promovăm Zalăul și Sălajul nu doar prin informațiile oferite turiștilor sau prin materialele de promovare pe care le punem la dispoziție, ci și prin organizarea de evenimente. Fiecare ediție este o provocare plăcută pentru noi să punem la cale toate activitățile și să invităm meșteri harnici și producători locali la evenimentul pe care îl organizăm, în luna septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, care se sărbătorește în 27 septembrie. Noi îi spunem reprezentativ „Haidaț pă la noi!”. Numele evenimentului este sugestiv, o invitație pe care o adresează orice ardelean prietenilor, rudelor, oamenilor dragi. Deschidem „lada de zestre”, și venim în fața publicului cu ce avem fiecare dintre noi mai frumos – tradiția urbană, specific locului și autentic.
Hai să ne cunoști orașul! Îndrăznește să poposești în Zalău și vei descoperi frumusețea caselor de odinioară, a clădirilor istorice, a lăcașurilor de cult și a celor două muzee ancorate în realitățile actuale și pe ale căror vitrine nu apucă să se depună praful.
Haidaț’ pă la noi dacă sunteți pasionați de drumeții montane, iubiți aerul curat de munte și rezistați la un maraton de istorie! Pășiți, cu încredere, pe #poarta_de_intrare_spre_Transilvania!