Festivalul Tenaris Cinelatino

Festivalul Tenaris Cinelatino

Tenaris Cinelatino este un festival de film care are loc în 8 ţări în care grupul Tenaris este lider global în furnizarea de produse şi servicii tubulare.

În România, festivalul este organizat de compania TenarisSilcotub, cel mai important producător român de ţevi fără sudură, utilizate în industriile de petrol şi gaze, industria energetică, mecanică şi auto. Cu o echipă de peste 1500 angajaţi în România, compania sprijină constant dezvoltarea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, printr-o serie de proiecte importante, în domenii precum educaţie, sănătate, cultură.

Prin festivalul CineLatino, TenarisSilcotub înlesnește accesul la cultura latină și creează un spațiu de dialog și schimb intercultural. Cele mai noi și bune filme realizate atât în România și cât și în America Latină sunt prezentate gratuit și sunt destinate publicului larg.

Această iniţiativă este în concordanţă cu implicarea Tenaris în festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston – SUA şi în Calgary – Canada, Cinelatino în Bergamo – Italia, Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey – Mexic.

Co-organizatorii evenimentului Tenaris CineLatino sunt: Fundacion PROA din Argentina, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu sprijinul autorităţilor locale din oraşele Zalău, Câmpina și Călăraşi.

Organizat pentru prima dată, în anul 2012, în Zalău și Călărași, TenarisCinelatino vine, în fiecare an, cu o selecție de filme spectaculoase, de la proiecții pentru copii, la documentare și filme în premieră. An de an, zălăuanii au posibilitatea să revadă filme românești consacrate, dar și filme latino-americane premiate, în cele două locații consacrate pentru proiecțiile de filme: Cinema Scala și amfiteatrul din Parcul Central Municipal.

La fiecare ediție publicul spectator are parte de sesiuni de Q&A cu invitați speciali actori, directori sau scenografi din echipele care au făcut posibile filmele vizionate pe perioada festivalului.

„În fiecare an de abia așteptăm să oferim comunității multe comedii și filme pentru copii într-un program adaptat orarului comunității noastre din Zalău. Invităm comunitatea la o călătorie de trei zile prin cinematografia contemporană românească și latin americană care suntem singuri că vă aduce multe zâmbete pe buzele celor din sala”, spune Codruța Hodrea, manager în relația cu comunitatea.

Sari la conținut