Articole filtrate după dată: Sâmbătă, 25 Iunie 2022

Știați că dacă o iei la pas în localitatea Jac, pe Dealul Cămnin și la Pemnița Monului, mergi pe urmele primilor creștini din Sălaj?! Pasionați de istorie, inspirați de descoperirile colaboratorilor noștri de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și curioși să aflăm povestea reală a altor locuri din Țara Silvaniei, în 25 iunie, pornim din Zalău, cu destinația Jac, într-un traseu cu durata de aproximativ 6 ore.

Vizitarea amenajărilor rupestre cu caracter creștin de la Jac, Dealul Cămnin, din comuna Creaca, este motivul pentru prima oprire din traseul propus.

Fiindcă Sălajul este recunoscut pentru numărul însemnat de apicultori, dar mai ales pentru accesarea de fonduri europene și naționale, de către apicultorii sălăjeni, a doua oprire o vom face tot în localitatea Jac. Astfel, vom trece pragul gazdei noastre, familia Meseșan, unde cunoscutul crescător de albine și producător de miere și alte produse apicole, domnul Cosmin Meseșan ne va prezenta modul de procesare și ambalare al mierii, realizate prin utilizarea unor utilaje achiziționate în urma accesării de fonduri europene.

Această acțiune este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, și este parte a proiectului ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care ne propunem promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 32 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 23 iunie 2022.

Recomandăm purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții.

Se va pleca din parcarea din spatele Primăriei municipiului Zalău, la ora 09:30, și întoarcerea în Zalău se va face la ora 15:00.

Publicat în evenimente